nieuws

Souschef Ron Blaauw** vertrekt

Restaurant

Tjitze van der Dam, souschef bij tweesterrenrestaurant Ron Blaauw in Amsterdam, werkt met ingang van deze maand bij Evi in Zandvoort.

Souschef Ron Blaauw** vertrekt

Van der Dam (26) stond sinds 1 januari 2012 bij Ron Blaauw in de keuken. Hij was souschef bij het Amsterdamse tweesterrenrestaurant. ‘Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Evi is een heel ander bedrijf. Veel kleiner en ze beginnen net aan de weg de timmeren. Ik vind het mooi om daar aan te kunnen bijdragen.’

Wedstrijdkok

De jonge chef nam de afgelopen jaren veelvuldig deel aan jamsesssies en kookwedstrijden. Zo deed hij in 2012 mee aan de strijd om de Zilveren Champignon en was hij in het verleden lid van het nationale jeugdteam van wedstrijdkoks.

Persprijs

In 2010 toen hij nog bij de Jufferen Lunsingh in Westervelde werkte, kreeg Van der Dam de persprijs van het culinaire vakblad Saisonnier.

Nieuwe chef-kok

Het keukenteam van Ron Blaauw kende recent nog meer wisselingen. Sinds begin dit jaar staat de sterrenbrigade onder leiding van een nieuwe chef-kok, Bobby Rust. Zijn voorganger Menno Post vertrok na dertien jaar samenwerking met Blaauw naar tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen.

Reageer op dit artikel