nieuws

Sterchefs maken culinaire reis naar Zuid-Korea

Restaurant

Een aantal (oud-)sterchefs en toeleveranciers maakt van 19 tot en met 26 maart een culinaire inspiratiereis naar Zuid-Korea. Onder de deelnemende chef-koks bevindt zich tweesterrenchef Moshik Roth van &samhoud places in Amsterdam. Van de reis wordt live verslag gedaan.

Sterchefs maken culinaire reis naar Zuid-Korea

De culinaire inspiratiereis is een initiatief van fresh retail in Delft. Onder de meereizende koks bevinden zich tweesterrenchef Moshik Roth van &samhoud places in Amsterdam, voormalig sterchef Gerrit Greveling en Akira Oshima van het met één ster bekroond Japanse restaurant Yamazato in hotel Okura Amsterdam.

‘Een rollercoaster van inspiratie en culinaire ervaringen’, zo noemt organisator fresh retail de reis, waaraan eveneens wordt deelgenomen door vertegenwoordigers van Koppert Cress, Rungis, Nice to Meat en Verstegen Spices & Sauces.

Koreaanse keuken

Vanuit Seoul reizen de deelnemers door Zuid-Korea om traditionele kooktechnieken te bekijken, bijzondere producten te proeven en op zoek te gaan naar bijvoorbeeld authentieke bergkruiden bij de tempel in Jirisan.

Een Koreaanse topchef toont het gezelschap het verschil tussen de Zuid- en Noord-Koreaanse keuken, de traditionele Koreaanse barbecuestijl Gogi Gui staat op het programma en er worden gefermenteerde groenten – Kimchi – geproefd.

Bovendien wordt gegeten bij restaurants die behoren tot de culinaire top van het land, maar wordt ook streetfood genuttigd. Zelfs een diner bij een lokale familie is onderdeel van de culinaire reis.

De deelnemers doen via Twitter en Facebook liveverslag van hun belevenissen in Zuid-Korea. De reis volgen kan via @freshretail en via Facebook.com/freshretail.

Reageer op dit artikel