nieuws

’t Schulten Hues* zet focus op wijnen uit de buurt

Restaurant

Restaurant ’t Schulten Hues in Zutphen wijzigt de wijnkaart naar voornamelijk wijnen uit Nederland, België en Duitsland. Met name wijnen uit Limburg en de Achterhoek komen op de kaart van het sterrestaurant.

’t Schulten Hues* zet focus op wijnen uit de buurt

Dat laat Jacqueline van Liere van het met één Michelinster bekroonde restaurant weten. ‘Omdat wij trots zijn op producten van eigen bodem en die van onze buren welke zeer goed passen bij onze regionale keukenstijl, kiezen wij in eerste instantie voor een wijkaart gericht op ons prachtige Nederland, een beetje België ne Duitsland’, aldus Van Liere.

Volgens Van Liere gaan Nederlandse wijnen de komende jaren nog veel ontwikkelingen doormaken. ‘Nederland heeft een prachtig eigen terroir; van zwarte klei tot zanderige bodem, van zee-invloeden tot prachtige warme zonnige hellingen. Voor een wijnland dat nog maar zo kort bezig is, zijn we in korte tijd ver gekomen. Laten we de wijnboeren steunen en vertrouwen geven door de Nederlandse wijnen te introduceren in onze gastronomie.’

De Nederlandse wijnen op de kaart van ’t Schulten Hues zijn veelal afkomstig uit Limburg en de Achterhoek. Voor restaurantgasten die geen Nederlandse, Belgische of Duitse wijnen willen drinken, staan er op een speciaal inlegvel wijnen uit andere landen vermeld.Reageer op dit artikel