't Schulten Hues* zet focus op wijnen uit de buurt

't Schulten Hues* zet focus op wijnen uit de buurt

Restaurant 't Schulten Hues in Zutphen wijzigt de wijnkaart naar voornamelijk wijnen uit Nederland, België en Duitsland. Met name wijnen uit Limburg en de Achterhoek komen op de kaart van het sterrestaurant.

Dat laat Jacqueline van Liere van het met één Michelinster bekroonde restaurant weten. ‘Omdat wij trots zijn op producten van eigen bodem en die van onze buren welke zeer goed passen bij onze regionale keukenstijl, kiezen wij in eerste instantie voor een wijkaart gericht op ons prachtige Nederland, een beetje België ne Duitsland’, aldus Van Liere.

Volgens Van Liere gaan Nederlandse wijnen de komende jaren nog veel ontwikkelingen doormaken. ‘Nederland heeft een prachtig eigen terroir; van zwarte klei tot zanderige bodem, van zee-invloeden tot prachtige warme zonnige hellingen. Voor een wijnland dat nog maar zo kort bezig is, zijn we in korte tijd ver gekomen. Laten we de wijnboeren steunen en vertrouwen geven door de Nederlandse wijnen te introduceren in onze gastronomie.’

De Nederlandse wijnen op de kaart van ’t Schulten Hues zijn veelal afkomstig uit Limburg en de Achterhoek. Voor restaurantgasten die geen Nederlandse, Belgische of Duitse wijnen willen drinken, staan er op een speciaal inlegvel wijnen uit andere landen vermeld.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.