nieuws

Tilburg wil luxe restaurant in rijksmonument

Restaurant

De gemeente Tilburg is op zoek naar een partij die een luxe restaurant wil starten in rijksmonument Vredelust. Om het pand van de ondergang te redden, gaat deze in de verkoop. Het stadsbestuur hoopt met een hoogwaardige eetgelegenheid het vestigingsklimaat van de stad te verbeteren.

Tilburg wil luxe restaurant in rijksmonument

In een poging het rijksmonument Vredelust aan de Bredaseweg in Tilburg van de ondergang te redden, gaat de gemeente het in de verkoop zetten, zo schrijft BN De Stem op de website. Het stadsbestuur hoopt een partij te interesseren die er een luxe restaurant wil beginnen.

Volgens het college van burgemeester en wethouders zal een hoogwaardige eetgelegenheid het Tilburgse vestigingsklimaat verbeteren. Lukt het niet om een horecaondernemer te strikken, dan mag het ook worden verkocht aan iemand die er een woonhuis van maakt, aldus het artikel.

Vredelust werd in 1884 gebouwd en is sinds 1973 in het bezit van de gemeent Tilburg. BN De Stem schrijft dat het gebouw al jaren niet meer is onderhouden en volgens de gemeente ‘in zeer slechte staat’ verkeert.

Reageer op dit artikel