nieuws

Topkokkies organiseert tweede kidskookbattle

Restaurant

Topkokkies, een initiatief dat zich inzet om gezonde voeding bij kinderen te promoten, organiseert op 15 maart bij het Kasteel van Rhoon in Rhoon een kinderkookwedstrijd.

Topkokkies organiseert tweede kidskookbattle

Het is de tweede keer dat Topkokkies een zogenaamde kookbattle voor kinderen organiseert. In 2012 vond een soortgelijk evenement plaats in Ridderkerk. Op 15 maart is het de beurt aan leerlingen van groep 6 van basisscholen De Trinoom in Barendrecht en OBS Portland in Rhoon.

Bewuster

Topkokkies is een initiatief dat het mogelijk maakt dat kinderen leren hoe ze bewuster met hun voeding kunnen omgaan. Op die manier kunnen ze hun kennis ook weer met de familie thuis delen.
In Rhoon gaan de kinderen eerst boodschappen doen en daarna koken ze een lunch. Een jury van onder meer een topsporter en professioneel kok, bepaalt welke leerlingen de lekkerste en gezondste lunch hebben gemaakt. Voorafgaand aan de wedstrijddag gaan kinderen nadenken over bewust eten. Vragen die aan de orde komen zijn: ‘Wat is gezond eten’ en ‘Wat is biologisch’.

Kokkerelli

Een ander initiatief om kinderen meer bij te brengen over voeding is het in 2010 aangekondigde initiatief Kokkerelli, een kinderuniversiteit. Op de Floriade 2012 in Venlo gaven zij acte de presence.

Reageer op dit artikel