nieuws

Vertrek Sonoy* uit Emmeloord enorm gemis

Restaurant

Het vertrek van sterrestaurant Sonoy uit de Poldertoren in Emmeloord zou een enorm gemis zijn.’ Bouke Hoekstra, voorzitter van Bedrijven Actief Noordoostpolder, vertelt in De Stentor dat hij hoopt dat eigenaar Paul van Staveren in dat geval elders in de stad neerstrijkt. ‘Een restaurant met een Michelinster heeft een toegevoegde waarde.

Vertrek Sonoy* uit Emmeloord enorm gemis

Donderdag 21 maart werd bekend dat de toekomst van het met één Michelinster bekroonde Sonoy in de Poldertoren in Emmeloord onzeker is. Het college van B&W van de gemeente Noordoostpolder wil het gebouw slechts als monument behouden. Als de gemeenteraad hiermee instemt, verdwijnt het restaurant van Paul van Staveren uit de voormalige watertoren.

Michelinster

Aan De Stentor laat voorzitter Bouke Hoekstra van Bedrijven Actief Noordoostpolder weten dat de zaak zeker gemist gaat worden als het vertrek doorgang vindt. Hij vertelt in het artikel dat ‘een restaurant met een Michelinster een toegevoegde waarde heeft’. Hoekstra hoopt dat Van Staveren in dat geval elders in Emmeloord neerstrijkt.

Andries van Daalen, voorzitter van de stichting Promotie Noordoostpolder, laat in het artikel weten Sonoy graag voor de polder te willen behouden. Volgens hem wordt er door mensen veel over het restaurant gesproken en is de locatie uniek.

Poldertoren

De Stentor citeert ook de gemeente. Woordvoerder Rick Los laat weten ‘het buitengewoon jammer te vinden dat Sonoy de Poldertoren waarschijnlijk zal gaan verlaten’. Maar hij wijst erop dat de gemeenteraad zich hierover eind april nog moet uitspreken.

Van Staveren vertelde MissetHoreca.nl donderdag nog niet te weten wat te doen als het restaurant in juli daadwerkelijk de deuren moet sluiten. Sonoy verhuisde vier jaar geleden van Blokzijl naar Emmeloord, omdat de restaurateur minder afhankelijk wilden zijn van de grillen van toeristenstromen in Blokzijl.

Reageer op dit artikel