nieuws

Wijnprijzen voor Hubrecht Duijker en Astrid Joosten

Restaurant

Hubrecht Duijker en Astrid Joosten hebben een Wijnrank ontvangen. Beide wijnschrijvers kregen de prijs als blijk van waardering voor hun boeken over wijn. Astrid Joosten schreef samen met Thérèse Boer twee boeken over wijn. Duijker krijgt een Wijnrank voor zijn gehele oeuvre.

Wijnprijzen voor Hubrecht Duijker en Astrid Joosten

Astrid Joosten is vinoloog, auteur van de boeken Gek op wijn en Vrouwen Gek op Wijn die ze schreef samen met de eigenaresse van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle, Thérèse Boer. Samen runnen ze ook een wijnwebwinkel. ‘Met haar aanstekelijke passie voor wijn bereikt zij een groot publiek en draagt daarmee bij aan het goede imago van wijn en de wijnsector.’

Hubrecht Duijker krijgt de allereerste oeuvreprijs in de vorm van een Wijnrank. De Wijnrank bestaat sinds 1987 en nooit eerder kreeg iemand een Wijnrank voor zijn gehele oeuvre. Naast de vele wijnboeken schrijft Duijker ook wekelijks over wijn in Het Parool en in het Financiële Dagblad.

De Wijnranken zijn een initiatief van de Stichting Wijncommunicatie die valt onder de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren.

Reageer op dit artikel