nieuws

Winnaar Grand Prix GaultMillau 2013 gehuldigd

Restaurant

Daniel Damen is op 18 maart in restaurant Bolenius in Amsterdam gehuldigd als winnaar van de wijn-spijswedstrijd Grand Prix Gault Millau 2013.

Winnaar Grand Prix GaultMillau 2013 gehuldigd

Daniel Damen won de jaarlijkse wedstrijd voor leerlingen van de Sterklas van het ROC van Amsterdam op 7 januari tijdens het event Wine Professional in Amsterdam. Sinds 2012 organiseert GaultMillau de grand prix voor sterklasleerlingen die op zoek gaan naar de beste wijn-spijscombinatie. Damen koos bij de wedstrijd voor een Jordan Nine Yards Chardonnay 2010.

Tijdens de lunch op 18 maart waar hij werd gehuldigd, kookte Damen met deze wijn uit 2011 omdat de jaargang 2010 niet meer voorradig was. Hij combineerde de wijn met onder meer met een gerecht met zeebaars, cassave (in een houtskooljasje), hete olie en gefrituurde schubben.

Drie finalisten
Naast Damen waren de drie andere finalisten aanwezig. Kevin Lion van ML in Haarlem, Jorrit van den Bos van Ciel Bleu in Amsterdam en Lars Drost van Vermeer in Amsterdam ontvingen net als de winnaar een oorkonde.

Patisserieleerlingen
Voor de editie van volgend jaar kunnen patisserieleerlingen zich ook aanmelden voor de Grand Prix Millau 2013. Zij krijgen dan de opdracht een dessert te bereiden, in plaats van eenwarm of koud vis- en vleesgerecht.

Mini-Professional
Verder zal er in december 2013 voor het eerst een mini-Wine Professional voor de leerlingen van de Hotelschool en de afdeling horeca van ROC van Amsterdam plaats inden. Op deze manier kunnen de leerlingen kennis maken met het evenement en bijvoorbeeld deelnemen aan een masterclass of proeverij. Tijdens de driedaagse Wine Professional in 2014 in Amsterdam zullen leerlingen als praktijkopdracht het team van de Wine & Food Association ondersteunen. De Wine Professional wordt georganiseerd door deze organisatie.

Reageer op dit artikel