nieuws

Zevende tweetjam met Fries tintje

Restaurant

Leverancier Koppert Cress uit Monster organiseert in samenwerking met het Friesland College op maandag 25 maart in Leeuwarden de zevende tweetjam. Dit keer gaan Friese koks en studenten aan de slag met Friese producten.

Zevende tweetjam met Fries tintje

Thema van de zevende editie van de tweetjam is ‘It Giet Oan’. Friese koks en studenten improviseren in de keuken (jammen) en tegelijkertijd is dit via sociale media als Twitter en Facebook te volgen. Food Reporter verzorgt een live-uitzending van de jamsessie via internet.

Chefs
De chefs die dit keer meedoen zijn onder meer Menno Post (De Bokkedoorns, Overveen), Gert Jan Vaartjes (De Heeren van Harinxma, Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag) en Tjitze van der Dam (Evi, Zandvoort).

Friese producten
De chefs zullen samen met studenten van het Friesland College aan de slag gaan met Friese producten. Tijdens de sessie kunnen kijkers en volgers op de sociale media reageren op de gerechten. Op Twitter is dat mogelijk via #tweetjam7
Het initiatief voor de tweetjam is in 2011 genomen door Koppert Cress in Monster en wordt gesteund door een aantal leveranciers uit de Nederlandse gastronomie. De resultaten van deze Friese sessie zijn onder meer terug te vinden op de site van Koppert Cress.

Reageer op dit artikel