nieuws

15 jaar voor moord op restauranthouder

Restaurant

Een 39-jarige Nijmeegse snackbareigenaar heeft woensdag 17 april 15 jaar gevangenisstraf gekregen voor de moord op de eigenaar van restaurant Hoo Wah in Nijmegen. De rechtbank acht bewezen dat de snackbareigenaar het slachtoffer om het leven heeft gebracht door middel van twee schoten.

15 jaar voor moord op restauranthouder

De rechtbank in Arnhem heeft een medeverdachte vrijgesproken van de moord op de restauranthouder. Hij is wel voor het helpen dumpen van het lichaam veroordeeld tot 207 dagen cel, die hij al uitgezeten heeft.

Volgens de rechtbank blijkt uit telefoongegevens dat de twee op 10 maart 2012 rond 19.00 uur afspraken en allebei naar een henneploods op een Nijmeegs industrieterrein gingen. De snackbareigenaar huurde deze loods. Daar schoot hij zijn kennis Nicky Man twee kogels in zijn hoofd, uit een wapen dat later met zijn DNA erop in zijn auto werd gevonden. Volgens justitie had de snackbarhouder schulden aan Man en heeft hij hem daarom vermoord.

Na de moord ging de snackbareigenaar naar de ouders van Man in diens restaurant, omdat hij daar zogenaamd om 21.00 uur met Man zou hebben afgesproken. Vooral dat vindt de rechtbank koelbloedig en wreed. Later die nacht dumpte de snackbareigenaar het lichaam van Man in de Ooijpolder, waar fietsers hem later vonden.

Het Openbaar Ministerie (OM) had ook 15 jaar cel geëist. Tegen de helper had het OM een jaar cel geëist wegens helpen en wietkweken. De medeverdachte heeft na de moord de loods opgeruimd, zodat de snackbareigenaar het lichaam van Nicky Man later snel kon dumpen.

Het OM vermoedt dat Man een groot geldbedrag had geleend aan de snackbareigenaar. In de loods die de snackbareigenaar huurde werd wiet gekweekt. Tot twee keer toe werd de loods echter vlak voor het oogsten al door wietrovers leeggehaald. De rechtbank vindt dat er te veel onduidelijk is gebleven om wietschulden als motief aan te wijzen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel