nieuws

Amsterdam-Zuidoost krijgt World of Food

Restaurant

In Amsterdam-Zuidoost wordt gewerkt aan de realisatie van het horecaconcept ‘World of Food’. Dit project, dat financieel wordt ondersteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie, biedt twintig ondernemers de kans om op professionele wijze een restaurant te beginnen. Het project moet in 2015 van start gaan.

Amsterdam-Zuidoost krijgt World of Food

World of Food wordt gevestigd in de voormalige parkeergarage Develstein op de hoek van de Daalwijkdreef en Gooiseweg in Amsterdam-Zuidoost en moet een culinaire trekpleister worden, zo schrijft ZuidoostAmsterdam.nl. In het verzamelgebouw krijgen ondernemers uit Zuidoost de mogelijkheid om hun initiatief uit te groeien tot een professioneel bedrijf.

In het artikel komt stadsdeelbestuurder Emile Jaensch aan het woord. Hij zegt dat de realisatie ‘past in de poging om gebouwen in de Bijlmer een tweede kans te geven’. ‘In het hart van de studentencampus Spinoza krijg je de keukens van Zuidoost voorgeschoteld. De World of Food draagt bovendien bij aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat.’

Het horecaconcept moet in 2015 van start gaan en wordt ontwikkeld door Lingotto. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Foto: Artist Impression stadsdeel Amsterdam Zuidoost

Reageer op dit artikel