nieuws

François Geurds*: ‘Eerst vonnis bestuderen

Restaurant

François Geurds heeft een korte persverklaring uitgedaan, nadat hij vrijdag 26 april hoorde dat hij de naam van zijn sterrestaurant Ivy in Rotterdam binnen twee maanden moet wijzigen. De rechtbank oordeelde dat hij inbreuk maakt op de merkrechten van het Caprice Holding. ‘We willen de tijd nemen om het vonnis te bestuderen om een goede beslissing te kunnen nemen.

François Geurds*: ‘Eerst vonnis bestuderen

Vrijdag 26 april besloot de rechtbank in Den Haag dat de met één Michelinster bekroonde chef-kok François Geurds binnen twee maanden de naam van zijn restaurant Ivy in Rotterdam moet wijzigen.

Caprice Holding bezicht de Europese rechten van het merk THE IVY en is sinds 2005 eigenaar van het Londense restaurant THE IVY.

Ivy

In het persbericht dat Geurds en restaurant Ivy uitdeden, is te lezen: ‘Als gevolg van de uitspraak van de rechtbank in Den Haag, is restaurant Ivy in Rotterdam genoodzaakt haar naam te veranderen. De naam Ivy is reeds geclaimd door een Engels bedrijf.’

En verder: ‘We willen de tijd nemen om het vonnis rustig te bestuderen om een goede beslissing te kunnen nemen over het eventuele vervolg van de rechtbank en hoe we verdergaan.’

Reageer op dit artikel