nieuws

Italiaanse driesterrenchef is Beste Vrouwelijke Chef 2013

Restaurant

Nadia Santini, chef-kok van Dal Pescatore in Mantova, Italië, is verkozen tot beste vrouwelijke chef van 2013. De kookkunsten van Nadia Santini worden door Michelin bekroond met drie sterren. Santini volgt Elena Arzak op als titeldrager.

Italiaanse driesterrenchef is Beste Vrouwelijke Chef 2013

Officieel draagt Nadia Santini nu de titel Veuve Clicquot World’s Best Female Chef van 2013. De verkiezing is onderdeel van de World’s 50 Best Restaurants Awards. Santini was de eerste vrouwelijke chef in Italië die van Michelin drie sterren kreeg.

Nadia Santini leerde het vak van haar schoonmoeder. Zij trainde haar vanaf 1974 en 22 jaar later kreeg Santini haar derde Michelinster. Over haar kookstijl zegt ze: ik begin met m’n verbeelding. Smaak, ingrediënten, klimaat en cultuur laat ik er op los. Dan wacht ik. Doe mijn ogen dicht en dan komt het…’

Vorig jaar werd de Spaanse Elena Arzak, chef-kok van het driesterrenrestaurant Arzak in San Sebastian (Spanje) door het Britse tijdschrift Restaurant verkozen tot beste vrouwelijke chef.

Reageer op dit artikel