nieuws

Jan-Willem van der Hek weg bij De Hoefslag*

Restaurant

Sommelier Jan-Willem van der Hek verlaat sterrestaurant De Hoefslag in Bosch en Duin per 1 mei. ‘De Hoefslag voert kostenbesparende maatregelen door’, verklaart eigenaar Karl van Baggem het afscheid tegenover Misset Horeca. Hij noemt het voor beide partijen ‘heel vervelend nieuws’.

Jan-Willem van der Hek weg bij De Hoefslag*

Jan-Willem van der Hek hoorde van zijn vertrek bij Restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin tijdens zijn deelname aan het WK Sommelier in Tokyo. ‘Vanwege  economische redenen heeft De Hoefslag voor mij helaas een ontslagvergunning aan moeten vragen,’ zegt Van der Hek.  De topsommelier werkte drie dagen in de week voor het restaurant. Hij werd in 2012 verkozen tot beste sommelier van Nederland.

Eigenaar van De Hoefslag Karl van Baggem bevestigt het vertrek van Van der Hek. ‘Hij werkte drie dagen voor ons en in deze tijden moet je gewoon op de kosten letten.’ Naast Van der Hek is er ook voor een buffetmedewerker ontslag aangevraagd.

‘Buitengewoon jammer’, vervolgt Jan-Willem van der Hek. ‘Ik had het er echt naar m’n zin. Vervelend, zowel voor De Hoefslag als voor mij.’

Van der Hek heeft nog geen nieuwe baan gevonden. ‘Zoals ik al zei was ik in Tokyo toen ik het definitieve nieuws hoorde. Ik houd alle opties open. Samen met drie anderen zijn we bezig een online wijnwinkel op te starten. Dat gaat volgende maand lopen. Dan heb ik nog mijn deelname aan het EK in San Remo in september. Dus voor mij nog afleiding genoeg.’

Van der Hek werkte sinds 1 oktober 2011 voor De Hoefslag van Karl van Baggem. Daarvoor werkte hij voor De Nederlanden in Vreeland, eveneens in bezit van een Michelinster.

Reageer op dit artikel