nieuws

Lex Gasseling voorzitter overkoepelende restaurantclub

Restaurant

Lex Gasseling is de nieuwe voorzitter van de G7, het overkoepelende orgaan van de zeven grootste restaurantorganisaties van Nederland. Gasseling heeft de voorzittershamer overgenomen van Gerrit Greveling, de voormalig eigenaar van sterzaak Chalet Royal.

Lex Gasseling voorzitter overkoepelende restaurantclub

In de G7 zijn alle grote restaurantsorganisaties van Nederland vertegenwoordigd. Lex Gasseling is sinds 8 april de nieuwe voorzitter van de club die zo’n vier tot vijf keer per jaar bij elkaar komt. Gasseling hanteert de voorzittershamer de komende drie jaar.

Aangesloten bij de G7 zijn: Les Patrons Cuisiniers, Relais Restaurants, Alliance Gastronomique, Jeune Restaurrateurs d’Europe, Châteaux et Résidences Gastronomiques, Fine Eastern Restaurants en Selected Indonesian Restaurants. Gezamenlijk vertegenwoordigen deze verenigingen de top van de Nederlandse restaurantwereld.

G7 organiseert jaarlijks de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Deze wedstrijd is begin april gehouden en is gewonnen door Eliza de Vos van De Kromme Watergang in Slijkplaat. Ze kwam uit voor Les Patrons Cuisiniers.

Reageer op dit artikel