nieuws

M&S met gemakswinkel terug in Nederland

Restaurant

Marks & Spencer is na ruim tien jaar terug in Nederland. Woensdag 17 april opende in de Kalverstraat in Amsterdam een gemakswinkel, waar vooral etenswaren worden verkocht. De komende jaren volgen nog twee grote winkels – in de hoofdstad en in Den Haag – en komen er ‘Simply Food’-shops bij zes BP-tankstations.

M&S met gemakswinkel terug in Nederland

Het Britse warenhuisconcern presenteerde in Amsterdam de nieuwe plannen aan de pers op de avond voor de rentree in Nederland. Na een afwezigheid van ruim tien jaar keert Marks & Spencer (M&S) terug in ons land en het heeft grote plannen.

De vestiging in de Amsterdamse Kalverstraat meet 500 vierkante meter. Volgens M&S is het een ‘showcase voor de winkel van de toekomst’. Het assortiment telt 1400 kwalitatieve, innovatieve gemaksproducten waaronder sandwiches, salades, wijn en M&S kant-en-klaarmaaltijden.

Tankstations BP

Topman Marc Bolland maakte tijdens de persconferentie ook bekend dat in samenwerking met BP zes ‘M&S Simply Food’-winkels geopend worden in tankstations op A-locaties in de Randstad. De eerste staat gepland in september in Utrecht.

Daarna volgen locaties rondom Amsterdam, Den Haag en Utrecht. M&S noemt het een pilot en zegt dat mogelijk verdere expansie volgt. In de winkels komen 700 verse voedingsproducten, waaronder sandwiches, kant- en klaarmaaltijden, bloemen en basisboodschappen. In Groot-Brittanië heeft M&S al ruim 160 van deze winkels.

Den Haag en Amsterdam

In het voorjaar van 2014 opent bovendien een Marks & Spencer in De Markies in Den Haag met een oppervlakte van 4800 vierkante meter. In het najaar van 2015 volgt een flagshipstore op het Rokin in Amsterdam. Deze moet 6100 vierkante meter gaan tellen. In deze winkels zal het gehele assortiment van de keten te koop zijn.

Ceo Marc Bolland van Marks & Spencer: ‘We zijn zeer verheugd terug te komen in Amsterdam als reactie op de sterke vraag van klanten. We doen dat op een nieuwe manier, omdat Nederland één van de landen is waar internet zeer veel wordt gebruikt.’

Reageer op dit artikel