nieuws

Nieuw all-in restaurant voor Amsterdam

Restaurant

In Amsterdam is recent een nieuw all-in restaurant geopend, View. Gasten van View eten én drinken twee uur voor 34,50 euro. De gerechtjes die langskomen op een lopende band, bereiden ze zelf aan tafel op een gril.

Nieuw all-in restaurant voor Amsterdam

Het nieuwe all-in restaurant View zit aan de Oosterdokskade vlakbij het Centraal Station van Amsterdam. Eigenaar van het concept is Paul Hamer. View is zijn vierde zaak. Hamer is al eigenaar van LongPura in Amsterdam, IndraPura in Driebergen en Carels Cafetaria in Amstelveen.
Ook bier en wijn
Gasten van zijn meest recente aanwinst, View, bereiden hun gerechtjes zelf aan tafel. De bordjes – bijvoorbeeld gele bordjes voor kip, blauwe voor vis, rode voor rundvlees en groene voor vegetarische gerechtjes – komen langs de tafeltjes op een lopende band. Op tafel staat een gril waarop de gasten zelf de gerechten bereiden. Voor de prijs van 34,50 euro eten en drinken (fris, koffie/ thee en bier (Heineken) en wijn) gasten twee uur onbeperkt. Een half uur langer blijven kost 5 euro per persoon.

Paul Hamer zegt tegen Misset Horeca dat hij het concept voor View bedacht heeft tijdens een wereldreis. ‘De lopende band kennen we van de sushizaken. De gekleurde bordjes ook. Bij ons zegt de kleur echter niets over de prijs maar over het type gerecht. De grils op tafel zagen we bij een ander restaurant en zo hebben we het samengevoegd.’

Van deze tijd

Hamer koos voor all-in omdat het volgens hem helemaal past bij deze tijd. ‘Mensen willen van te voren weten waar ze aan toe zijn. Niet voor verrassingen komen te staan. Dat kan bij View, zeker ook omdat we drank ook inclusief hebben. Gasten moet dit wel zelf gaan halen. Datzelfde geldt voor de bijgerechten. Die halen ze bij het buffet.’

Op de vraag hoe dit concept rendabel is, antwoordt Hamer. ‘Scherp en kritisch inkopen. Goed op de personeelskosten letten. En natuurlijk zijn mijn marges bij View wat kleiner, maar door het grote volume van 160 couverts maakt dat het weer goed.’

View bestaat uit twee delen, een grilrestaurant en een teppan yaki restaurant. Het lijken twee gescheiden locaties, elk deel heeft ongeveer 160 zitplaatsen. Ongeveer vijf chefs bereiden de gerechtjes voor. Mogelijk komen er meer locaties voor View; Hamer wil echter eerst kijken of de formule goed aanslaat.

Oosterdokskade

Paul Hamer bezit niet de enige horecalocatie aan de Oosterdokskade. Naast View zit er een Vapiano, La Place, een Hilton Hotel met Sky Lounge en een Starbucks, om de hoek een Koffie & Thee zaak van Douwe Egberts en sterzaak &Samhoud Places van Moshik Roth. ‘Veel aanbod, maar gedifferentieerd genoeg. Bezoekers kunnen er eten van goedkoop tot extreem duur.’

Reageer op dit artikel