nieuws

Roel Gilissen maakt doorstart restaurant Luce

Restaurant

Roel Gilissen van de Hoefslag in Bos en Duin begint weer voor zichzelf. Het Utrechtse restaurant Luce maakt onder zijn culinaire leiding een doorstart. De verwachting is dat het restaurant vier juni 2013 haar deuren opent.

Roel Gilissen maakt doorstart restaurant Luce

‘De sluiting van Luce is een gemis voor Utrecht. Het is een prachtige zaak, waar tien jaar lang tot de laatste dag heel goed gekookt is. Die traditie ga ik voortzetten, in nagenoeg dezelfde ambiance en zeer waarschijnlijk onder dezelfde naam’, aldus Gilissen uit. ‘Want waarom zou je iets veranderen wat goed is?’

Gasten kunnen in het nieuwe Luce terecht voor ‘iets wat je thuis niet krijgt’. Creatieve, innovatieve en verrassende gerechten. Prikkelingen voor de tong, zoals Gillissen het zelf noemt. Stuk voor stuk signature dishes. Nog sterambities? ‘Ik ga gewoon lekker koken in een sfeervol ingericht restaurant met goede bediening. Als Michelin daar een ster voor over heeft, is dat mooi meegenomen. Maar het wordt niet mijn drijfveer.’

Gilissen maakt de doorstart met zakenpartner en goede vriend Pieter Bos, eigenaar van Grandcafé Maria in Utrecht. ‘Toen we lang, lang geleden samenwerkten in La Comedy aan het Janskerkhof hebben we afgesproken ooit nog eens samen een restaurant te beginnen. Met Luce hebben we onze kans gegrepen.’

Bos zal fungeren als ‘stok achter de deur’ voor Gilissen. ‘Iedereen moet doen waar hij goed in is. Ik kan goed koken, Pieter weet hoe je een bedrijf moet leiden. Samen gaan we ervoor zorgen dat Luce het licht weer ziet.’

Reageer op dit artikel