nieuws

Roussillon Dessert Trophy: Limonadefabriek tweede

Restaurant

De Limonadefabriek is als tweede geëindigd tijdens de Europese finale van de Roussillon Dessert Trophy in het Franse Perpignan. Het restaurant in Streefkerk werd vertegenwoordigd door sommelier/eigenaar Karin Hermans en souschef Arjan Kuipers en moest alleen Engeland voor zich dulden.

Roussillon Dessert Trophy: Limonadefabriek tweede

De Europese finale van de Roussillon Dessert Trophy in Perpignan werd gewonnen door Engeland, dat overall net iets beter scoorde. ‘Het verschil was vier punten, op een maximun van honderd’, aldus Hermans. ‘Zij hadden gekozen voor een heel klassiek gerecht, wij voor een moderne.’

Wijn-spijscombinatie

Kuipers en Hermans hadden volgens de jury wel de beste wijn-spijscombinatie. ‘Limo’s muesli dessert’ bestond uit muesli van gedroogde ananas, mango en honinghavermout, met karnemelk-saffraansortbet en een crémeux van zandpeentjes.

Daarbij serveerden zij de Rivesaltes, Le Serrat 2000 van Domaine Sarda-Malet. De wijn is goudkleurig en heeft aroma’s van gekonfijt fruit, sinaasappel, mandarijn en kruidnagel. Kuipers: ‘Onze presentatie was net iets minder dan die van de Engelsen en dat bepaalde het uiteindelijke verschil.’

Behalve de wijn-spijscombinatie en de presentatie beoordeelde de jury ook de organisatie, de higiëne en de manier waarop we samenwerkten. ‘Het was een close-call, zo vertelden ze ons’, reageerde Hermans.

Eerste internationale wedstrijd

‘Natuurlijk wilden we winnen,’ vertelden Kuipers en Hermans vanuit Frankrijk, ‘maar we zijn zonder verwachtingen vertrokken. Het was onze eerste internationale wedstrijd en dan ook nog eens een competitie tegen de beste sommeliers en patissiers, waarvan velen met ervaring bij sterrenzaken.’

Hermans: ‘Ons dessert gaat bij De Limonadefabriek op de kaart als de tweede van Europa, en op die prestatie zijn we super trots.’

Vorig jaar september wonnen Hermans en Kuipers de Nederlandse finale. Aan de Europese titelstrijd werd verder deelgenomen door Denemarken, Duitsland en België. Frankrijk en Spanje stonden ook op de lijst, maar kwamen niet in actie.

Reageer op dit artikel