nieuws

Topchefs verzorgen aspergelunch voor Leger des Heils

Restaurant

Chef-koks van toprestaurants in Amsterdam verzorgen 24 april een aspergelunch voor bewoners van de maatschappelijke opvang Zuiderburgh van het Leger des Heils. Onder hen Onno Kokmeijer** (Ciel Bleu, hotel Okura), Ron Blaauw** (Ron Gastrobar), Dennis Kuipers* (Vinkeles) en Rogér Rassin* (La Rive, Amstel-hotel).

Topchefs verzorgen aspergelunch voor Leger des Heils

De aspergelunch is het resultaat van een samenwerking tussen zes Amsterdamse topchefs en 50|50 Food, het arbeidsreïntegratieproject van het Leger des Heils. Naast de lunch bieden de chef-koks de deelnemers de gelegenheid om twee dagen stage te lopen.

Michelinsteren

De chefs die hun medewerking verlenen, zijn SVH Meesterkok Onno Kokmeijer** en Arjan Speelman (beiden Ciel Bleu), SVH Meesterkok Ron Blaauw** (Ron Gastrobar), Rogér Rassin* (La Rive), SVH Meesterkok Dennis Kuipers* (Vinkeles) en Michel van Dijk (De Kersentuin, Bilderberg Garden Hotel).

De lunch wordt aangeboden door het bestuur van de Nationale Aspergepartij, een jaarlijkse netwerkbijeenkomst in The College Hotel.

De leden van het bestuur, waaronder topman Dries van der Vossen van Bilderberg Hotels en Didi Whitlau (o.a. The College Hotel en De l’Europe), vormen de zwarte brigade. Zij staan onder leiding van Erwin Walthaus van Le Garage.

Bekijk hieronder een inspiratievideo over (bereidingen met) asperges.

Reageer op dit artikel