nieuws

Zwitserland levert werelds beste sommelier

Restaurant

De Zwitser Paolo Basso is in Tokyo verkozen tot beste sommelier van de wereld. Tweede werd Canada met Véronique Rivest en België eindigde op de derde plek met Aristide Spies. De Nederlandse kandidaat Jan-Willem van der Hek werd 27ste van de in totaal 57 deelnemers.

Zwitserland levert werelds beste sommelier

De Nederlander Jan-Willem van der Hek eindigde als jongste van de 57 deelnemers op een 27ste plek. Van der Hek is in sommelier bij sterrestaurant De Hoefslag in Bosch en Duin. Het WK Sommelier wordt eens in de drie jaar gehouden. De vorige editie werd gewonnen door de Brit Gerard Basset.

De praktijkopdracht in de eerste ronde van de wedstrijd in Tokyo bestond uit het presenteren, beluchten en serveren van een fles Elzasser Grand Cru Brand 2008, Albert Boxler. Dit moest binnen drie minuten.

De top 10 WK Sommelier 2013:

1 Zwitserland, Paolo Basso
2 Canada, Véronique Rivest
3 België, Aristide Spies
4 Groot-Brittannië, Éric Zwiebel
5 Roemenië, Julia Scavo
6 Turkije, Isa Bal
7 ‘Australië, Franck Moreau
8 Zweden, Jon Arvid Rosengren
9 Italië, Fabio Masi
10 Noorwegen, Francesco Azzarone

Reageer op dit artikel