nieuws

Beste asperge amuse met coquilles

Restaurant

De beste asperge amuse van 2013 bevat naast asperge coquille, oester en verschillende zeemineralen. De maker ervan, Sjako Minderhoud, won met dit gerecht voor de tweede keer de strijd om de Beste asperge amuse van Nederland.

Beste asperge amuse met coquilles

De strijd om de beste asperge amuse werd gestreden bij restaurant De Zeelandbrug in Zierikzee. Winnaar is geworden Sjako Minderhoud van Strandpaviljoen De Oase uit Domburg. Sjako Minderhoud won de wedstrijd ook in 2010. Destijds werkte hij in de keuken van Badhotel Domburg.

Het gerecht van Minderhoud met asperge, coquille en oester gecombineerd met verschillende zeemineralen oogstte de grootste bewondering van de jury. Deze stond onder leiding van Euro-Toques chef Jos van Grunsven.

Tweede in de strijd werd Niels Le Roy van brasserie Domburg en Erik de Jager uit Emmen van restaurant Rue de la Gare werd derde. Vorig jaar won Alex Minderhoud van Cleijenborch CulinR.

Reageer op dit artikel