nieuws

Beste Groenterestaurant: vier Nederlandse finalisten

Restaurant

De twaalf finalisten voor de wedstrijd Beste Benelux Groenterestaurant 2014 zijn bekend. De vier Nederlandse genomineerden zijn De Kromme Watergang** in Hoofdplaat, Chique in Alphen aan den Rijn, Groenland in Driebergen en ’t Diekhuus in Voorst/Terwolde.

Beste Groenterestaurant: vier Nederlandse finalisten
De winnaar van vorig jaar Niven Kunz (r) met juryvoorzitter Frank Fol.

Meer dan vijftig restaurants uit België, Nederland en Luxemburg schreven zich in voor de vijfde editie van de wedstrijd Beste Benelux Groenterestaurant. Volgens de initiatiefnemers was het aantal aanmelding niet eerder zo groot.

Drie regio’s, drie winnaars

Woensdag 8 mei werden de twaalf finalisten geselecteerd: vier namens Vlaanderen, vier namens Brussel, Wallonië en Luxemburg, en vier namens Nederland. Een jury onder leiding van de Belgische groentekok Frank Fol gaat de restaurants bezoeken en kiest uit iedere regio een winnaar.

Nederlandse kanshebbers

Namens Nederland zijn genomineerd De Kromme Watergang** in Hoofdplaat, Chique in Alphen aan den Rijn, Groenland in Driebergen en ’t Diekhuus in Voorst/Terwolde. Een van hen volgt restaurant Niven* van Niven Kunz in Rijswijk op, die de titel vorig jaar won.

Voor het restaurant dat de lekkerste groentegerechten voor kinderen serveert, is er een zogeheten ‘special award’.

Twaalf finalisten

De twaalf genomineerden zijn:
Regio Vlaanderen
Kortrijk: restaurant Table d’Amis
Kasterlee: Fleur de Sel
Antwerpen: Graanmarkt 13
Brugge: Bhavani

Regio Brussel-Wallonië-Luxemburg
Brussel: Rouge Tomate
Torgny: La Grappe d’Or
Liernu: L’Air de Temps
Huy: Arabelle Meirlan

Regio Nederland
Voorst/Terwolde: ’t Diekhuus
Driebergen: Groenland
Alphen aan den Rijn: Chique
Hoofdplaat: De Kromme Watergang

Reageer op dit artikel