nieuws

Burgerinitiatief moet Pier Scheveningen redden

Restaurant

Een burgerinitiatief moet ervoor gaan zorgen dat de Scheveningse Pier behouden blijft. Initiatiefnemer Danny Kock legt in een interview met Omroep West uit dat hij niet verwacht dat er een veiling gaat komen en dat dit het enige haalbare plan is. Om het onderwerp op de politieke agenda te krijgen, heeft hij 40.000 handtekeningen nodig.

Burgerinitiatief moet Pier Scheveningen redden

Het opnieuw uitstellen van de veiling van de Scheveningse Pier heeft ondernemer Danny Kock aangezet tot het starten van een burgerinitiatief, zo schrijft Omroep West op de website. Volgens Kock is dit nodig, omdat niets doen uiteindelijk wellicht tot sloop gaat leiden.

Handtekeningen

Behouden wat behouden kan blijven en renoveren wat moet worden gerenoveerd, zo legt de ondernemer de reden voor het burgerinitiatief uit voor de camera van Omroep West. Via de website Papierscheveningen.nl hoopt Kock voldoende handtekeningen te verzamelen om het burgerinitiatief door te kunnen zetten.

‘De ondernemers op de Pier trekken het niet meer’, aldus Kock tegen Omroep West. ‘Als dit nog enkele maanden zo doorgaat, moeten zij de deuren sluiten. Er is geld nodig van de gemeente om de Pier nieuw leven in te blazen. Lukt dat, dan wordt het ook weer rendabel.’

Veiling

Kock gelooft niet in een veiling en ziet het burgerinitiatief daarom als het enige haalbare plan voor behoud van de Pier. ‘Met de curator valt niet te praten’, aldus de ondernemer tegen Omroep West. ‘Ik ga er vanuit dat hij het burgerinitiatief steunt als we voldoende handtekeningen binnenhalen.’

Kans van slagen

Omroep West vraagt zich in het artikel af of het initiatief kans van slagen heeft. Zij baseert zich op informatie op de website van de gemeente Den Haag.

Daarop staat dat een burgerinitiatief altijd moet gaan over een onderwerp waarover de gemeente een besluit mag nemen. Minister Bussemaker ziet echter geen rol weggelegd voor de rijksoverheid bij het behoud van het karakteristieke gebouw.

Reageer op dit artikel