nieuws

Ekkebus**: ‘Stijging Best 50 erkenning voor harde werken

Restaurant

Het grootste Nederlandse succes in de The World’s 50 Best Restaurants van Restaurant Magazine komt van Richard Ekkebus. De tweesterrenchef van Amber Restaurant in Hongkong stijgt in de lijst van 2013 van 44 naar 36. ‘Een enorme erkenning en waardering voor het harde werk van ons team en mijzelf.

Ekkebus**: ‘Stijging Best 50 erkenning voor harde werken

Restaurant Magazine presenteerde maandag 29 april de The World’s 50 Best Restaurants 2013. De Nederlandse tweesterrenchef in buitenlandse dienst, Richard Ekkebus, was erbij in Londen toen bekend werd dat Amber Restaurant in het Mandarin Oriental Landmark hotel in Hongkong liefst acht plaatsen steeg.

Tweede zaak

Een reactie van de chef aan MissetHoreca.nl liet even op zich wachten, omdat Ekkebus na terugkomst in Azië direct aan het werk moest voor de opening van zijn tweede zaak in het Chinese Shanghai.

‘Dit is natuurlijk een enorme ekenning en waardering voor het harde werken van ons team en mijzelf’, aldus Ekkebus tegen MissetHoreca.nl. ‘Het geeft ook wederom weer hoe goed Mandarin Oriental gefocust is op het in huis hebben van toonaangevende food and bevarage.’

Lat hoger leggen

Ekkebus benadrukt dat dit alleen mogelijk is als je deel uitmaakt van een groet die deze visie met je deelt. ‘Deze erkenning motiveert ons zeker om het latje opnieuw hoger te leggen en de ervaring in Amber nogmaals over 360 graden te herzien en te finetunen.’

Volgens de Nederlandse tweesterrenchef is het restaurant een constant ‘work in progress’. ‘Ik blijf naar de gehele beleving kijken en niet alleen naar wat er op het bord gebeurt.’

Sergio Herman en Jonnie Boer

Amber Restaurant kwam in 2011 op plek 37 binnen in de top 50. In het tweede jaar was er een lichte daling en vond Ekkebus zichzelf terug op plaats 44, gevolg door een winst van acht plekken naar positie 36 in 2013.

Sergio Herman staat met Oud Sluis in Sluis in de lijst van 2013 één plek hoger dan Ekkebus. Jonnie en Thérèse Boer zijn met De Librije in Zwolle in de nieuwste ranglijst terug te vinden op plek 57.

Dit jaar is er een nieuwe nummer 1. Het Spaanse El Celler de Can Roca heeft de toppositie overgenomen van het Deense Noma, dat de afgelopen drie edities het beste was.

Reageer op dit artikel