nieuws

Facebookoploop à la Haren bij restaurant

Restaurant

Op het Duitse Waddeneiland Sylt hebben zich afgelopen dagen taferelen afgespeeld die vergelijkbaar waren met de schermutselingen in het Nederlandse Haren in september. Na uitnodigingen op Facebook kwamen zo’n 3000 mensen naar de heropening van een restaurant in het dorp Kampen op het eiland.

Facebookoploop à la Haren bij restaurant

Voor de deur van de uitbaterij en in de omgeving vond vervolgens zondag en maandag een groot feest plaats. De politie had de handen vol om de orde te bewaren. Het kwam tot vernielingen, vechtpartijen, diefstallen en dronkemansritten, aldus de politie dinsdag.
Project X Haren was een rel die ontstond uit een internetmeme op de sociale media nadat een meisje uit het Groningse Haren op 21 september 2012 een privéfeestje wilde organiseren voor haar zestiende verjaardag. Als gevolg van de rellen negde de burgemeester van Haren zijn functie neer.

Reageer op dit artikel