nieuws

Jacob Jan Boerma** op culinair topfestival Portugal

Restaurant

Jacob Jan Boerma kookt zondag 12 mei tijdens het prestigieuze culinaire festival Rota des Estrelas (Route van de Sterren) in de Portugese Algarve. De tweesterrenchef van restaurant De Leest in Vaassen verzorgt in vijfsterrenresort Villa Vita Parc een diner met huischef Hans Neuner, eveneens in het bezit van twee Michelinsterren.

Jacob Jan Boerma** op culinair topfestival Portugal

Het hoog aangeschreven Rota des Estrelas werd in 2010 in het leven geroepen om Portugese chefs te introduceren aan een groter publiek. Het culinaire festival toert tot november door het land en doet daarbij onder andere de Algarve, Lissabon, Cascais, Amarante, Porto en Madeira aan.

Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 mei strijkt het festival neer bij het vijfsterrenresort Villa Vita Parc in de Algarve. Drie dagen vinden diverse hoogwaardige culinaire festiviteiten plaats, met op zondag een ‘gastoptreden’ van tweesterrenchef Jacob Jan Boerma en zijn brigade.

De Nederlandse tweesterrenchef bereidt samen met chef-kok Hans Neuner van Ocean Restaurant, dat eveneens in het bezit is van twee Michelinsterren, een exclusief diner.

Misset Horeca volgt Boerma op de voet tijdens Rota des Estrelas in Portugal en doet volgende week op de website uitgebreid verslag van de verrichtingen van de tweesterrenchef en zijn brigade.

Reageer op dit artikel