nieuws

John Meuffels interim-directeur SVH

Restaurant

De 62-jarige John Meuffels wordt maandag 3 juni aangesteld als interim-directeur bij de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Zijn opdracht is tweeledig: bekijken welke onderdelen van SVH nog toekomst hebben, na de terugtrekking van KHN. Die onderdelen wil hij dan eventueel onderbrengen bij andere partijen. Aan de andere kant moet er een sociaal plan opgesteld worden voor de 43 mensen die nu nog werkzaam zijn bij de stichting.

John Meuffels interim-directeur SVH

Sinds KHN aankondigde zich terug te trekken uit SVH is het onrustig. SVH-voorzitter Ben Francooy sprak in de Misset Horeca van 30 mei al zijn ongenoegen uit over de handelswijze van KHN die volgens hem ‘de vakbonden heel bewust genegeerd hebben.’ Het vertrek van KHN ziet Francooy als het definitieve einde van SVH.

Meuffels, die is aangesteld tot 31 december 2013, erkent dat. ‘Maar’, zo zegt de Limburger, ‘Ik ga eerst eens goed inventariseren en kijken welke onderdelen van SVH een doorstart zouden kunnen maken en ondergebracht  kunnen worden bij andere partijen.’ Meuffels houdt ook rekening met ‘een worst case scenario’, en in dat geval zou SVH en alles wat daaronder valt, per 1 januari 2014, als KHN er uitstapt, geliquideerd worden.

‘Maar ik begin maandag pas, dus inhoudelijk kan ik nog niks zinnigs zeggen. Ik heb vandaag (donderdag 30 mei) pas voor het eerst het personeel ontmoet.’ Ook de toekomst van die 43 werknemers is nog ongewis volgens Meuffels, die al sinds 1988 als interim-directeur bij diverse bedrijven actief was.

Reageer op dit artikel