nieuws

Jonnie Boer mega trots op positie in The World’50 Best Restaurants

Restaurant

Jonnie Boer is trots dat restaurant De Librije deel blijft uitmaken van de internationale ranglijst van San Pellegrino Best Restaurants. De Librije is gedaald op de ranglijst naar plaats 57 en valt daarmee buiten The World’s 50 Best Restaurants. ‘Maar ik ben mega trots op onze prestatie’, laat Jonnie Boer in een reactie weten.

Jonnie Boer mega trots op positie in The World’50 Best Restaurants

Maandagavond werd The World’s 50 Best Restaurant van Restaurant Magazine bekendgemaakt. De Librije daalde van 33 naar 57, terwijl het driesterrenrestaurant vorig jaar nog steeg.

Boer hierover: ‘Er zijn 100.000 restaurants en wel 10.000 toprestaurants. We staan nog op plaats 57. Buiten de top-10 wisselt het per jaar. Het ene jaar stijgt je, het andere jaar daal je. Maar ik ben mega trots dat we bij de honderd beste restaurants horen’.

De Zwolse sterrenkok is niet teleurgesteld. ‘Vergeet niet dat veel driesterrenrestaurants niet eens in de lijst voorkomen. Dan doen we het nog niet zo slecht hoor’.

Naast een daling voor De Librije moest ook Oud Sluis een stapje terug doen. Het restaurant van Sergio Herman daalde van plaats 21 naar 35. Restaurant El Celler de Can Roca in Spanje is de nieuwe nummer één in de lijst. Het Spaanse restaurant stootte Noma uit Kopenhagen van de troon. Osteria Francescana van topchef Massimo Bottura staat op plaats drie in de nieuwe The World’s 50 Best Restaurants.

Reageer op dit artikel