nieuws

Lijst met horeca voor gast met latexallergie

Restaurant

Latexallergie Nederland is op 14 mei op haar website gestart met het aanleggen van een lijst van horecabedrijven die zonder latexhandschoenen werken en daardoor geschikt zijn voor patiënten met een latexallergie.

Lijst met horeca voor gast met latexallergie

Bij de lancering van de lijst op 14 mei, waren er acht restaurants vermeld. Anneke Derksen van Latexallergie Nederland putte uit haar eigen horeca-ervaringen. Ze roept horecagelegenheden op om zich bij haar aan te melden.
Met de lijst wil Derksen steun vinden vanuit de horeca voor patiënten met een allergie. Deze mensen worden ziek als koks met latexhandschoenen aan eten bereiden. Uit eten gaan is voor deze gasten daardoor soms lastig.
Via de lijst op de website van belangenorganisatie Latex Allergie Nederland, kunnen bedrijven zich aanmelden. De site trekt volgens Derksen zo’n 500 bezoekers per maand.
Eerder deed Derksen een oproep aan koks om de latex-handschoenen niet meer te gebruiken. In 2011 schreef ze het boek ‘Tussen de schuifdeuren van de eerste hulp’ over haar allergie.

Reageer op dit artikel