nieuws

Meningen verdeeld over aanbetalen bij reservering

Restaurant

Op de vraag of je gasten kunt laten aanbetalen bij het maken van een reservering zegt 38 procent van de ondernemers ‘Dat doe je toch niet!’. MissetHoreca vroeg dit ondernemers in haar stelling op de homepage. De meningen zijn verdeeld en liggen niet zo heel ver uit elkaar over deze terugkerende discussie.

Meningen verdeeld over aanbetalen bij reservering

38 Procent van de ondernemers die hebben gereageerd op de stelling ‘Gasten laten aanbetalen bij een reservering’ kiest voor het antwoord ‘Dat doe je toch niet!’. 32 Procent noemt het een goede oplossing voor no-shows. En 30 procent vindt het een goed plan maar denkt dat het technisch niet haalbaar is. In totaal brachten 186 ondernemers hun stem uit.

DiningCity start tijdens de komende editie van Dining with the Stars in juni met vooraf betalen. Gasten die bij hun reservering direct afrekenen, ontvangen een korting van 10 procent. Restaurants bepalen zelf of ze voor deze optie kiezen.

In maart van dit jaar bleek uit onderzoek dat in Belgie een kwart van de restaurants genegen is een aanbetaling te vragen aan gasten bij het maken van een reservering. Dit bleek uit een onderzoek onder 453 restaurants.

Reageer op dit artikel