nieuws

NVWA neemt 43 palingfuiken in beslag

Restaurant

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben in Noord- en Zuid-Holland opgetreden tegen illegale palingvisserij. In beide provincies werd een visser op heterdaad betrapt en werden er in totaal 43 palingfuiken in beslag genomen.

NVWA neemt 43 palingfuiken in beslag

In de gemeente Wester Koggenland (Noord-Holland) zagen inspecteurs van de NVWA op vrijdag een man die met aalfuiken aan het vissen was in een ringvaart. In deze vaart mag alleen op paling gevist worden met een ontheffing.

Tijdens de controle bleek dat de man deze ontheffing niet had. Daarnaast bleek de man in deze ringvaart en in water in de omgeving 36 aalfuiken te hebben staan. Deze fuiken zijn in beslag genomen.

In het natuurgebied Volkerak (Zuid-Holland) werd donderdag een beroepspalingvisser op heterdaad betrapt toen hij viste in een deel van het natuurgebied waar palingvisserij verboden is. De inspecteurs van de NVWA en Sportvisserij Zuidwest Nederland betrapten de visser op heterdaad. Zeven schietfuiken zijn daarbij in beslag genomen.

Reageer op dit artikel