nieuws

Os en Peper zaken uit Zwolle failliet

Restaurant

De Os en Peper-restaurantgroep uit Zwolle is naar nu blijkt op 23 mei failliet verklaard. Dit meldt Faillissementsdossier.nl. Er vallen drie restaurants onder de Os en Peper groep: De Keuken, De Huiskamer en De Lounge.

Os en Peper zaken uit Zwolle failliet

Het faillissement van Os en Peper betreft De Keuken van Os en Peper aan het Bethlehems Kerkplein in Zwolle (14 punten in GaultMillau), De Lounge van Os en Peper aan de Nieuwe Markt in dezelfde stad . Ook de eerste Os en Peper – De Huiskamer – aan de Ossenmarkt is bij het faillissement betrokken. Deze staat met 13 punten in de GaultMillau-gids van 2013. De zaken zijn van Hans Westerbeke. Het faillissement wordt gemeldt door Faillissementsdossier.nl.

De restaurants hebben samen 30 personeelsleden. Westerbeke kon naar eigen zeggen de huur voor de drie panden niet meer opbrengen. Dit laatste wordt gemeld door dagblad De Stentor.

De krant schrijft: ‘Dat bracht pandeigenaar Stibbe ertoe om vanwege de huurachterstand het faillissement van de restaurants aan te vragen. Het is nog niet bekend of een of meerdere van de drie zaken een doorstart gaat maken.

Reageer op dit artikel