nieuws

Tweede zaak voor Patrick van der Kroft

Restaurant

Patrick van der Kroft opent samen met sommelier Jorien Pieters een tweede zaak. Van der Kroft heeft nu al Restaurant Van der Kroft in Hoorn en in juli komt daar wijnbar Vinck bij. De zaak komt op steenworp afstand van het restaurant, aan de Rode Steen 11 in Hoorn.

Tweede zaak voor Patrick van der Kroft

Patrick van der Kroft, broer van Michel van der Kroft die ’t Nonnetje* in Harderwijk runt, loopt al lang rond met de wens voor een tweede bedrijf. ‘We hadden een locatie in Amsterdam op het oog, maar deze ketste af omdat een andere partij er meer voor bood dan wij konden bieden. Toen kwam deze locatie in Hoorn op ons pad.’

Particulier pand

In het pand van de nieuwe wijnbar zat 33 jaar een Surinaams restaurant. ‘De zeventig jarige eigenaar sloot zijn zaak op 30 april. Hij gaf ons het telefoonnummer van de particuliere pandeigenaar en toen ging het heel snel.’

Vinck (Vino inclusief Kroft) gaat zo’n dertig open wijnen schenken en zal in totaal ongeveer 80 wijnen bieden. De prijs varieert van 3,50 tot ongeveer 12 euro voor een glas. De wijn is in handen van Jorien Pieters, de kaart van de hand van Van der Kroft zelf. ‘De drempel van Vinck zal lager zijn dan die van Restaurant Van der Kroft. Zonder linnen, geen amuses en een driegangenmenu is er verkrijgbaar voor minder dan 25 euro’, zo laat Van der Kroft weten aan MissetHoreca.nl. ‘Ook doen we niet aan reserveringen.’

Momenteel wordt druk gewerkt aan de verbouwing van Vinck en de inrichting van de wijnbar waar ongeveer 40 t0t 45 gasten terecht kunnen. Het team zal voor een groot deel gaan bestaan uit leerlingen omdat Vinck opleidingsrestaurant wordt voor diverse scholen uit de omgeving.

Hoorn

In Hoorn gaat ook Lucas Rive volgende maand van start met zijn eigen restaurant. Van der Kroft hierover: ‘Hoorn wordt nog echt een culinaire trekpleister. Ik vind al die ontwikkelingen prachtig voor Hoorn.’

Reageer op dit artikel