nieuws

Veiling Pier van Scheveningen uitgesteld

Restaurant

De begin dit jaar aangekondigde veiling van de Pier van Scheveningen is uitgesteld tot na de zomer. Volgens curator Marc Udink is het nog de vraag wat met het zogenaamde stalen eiland moet gebeuren. Hierover is met het Rijk, als eigenaar van de grond waarop de Pier staat, nog geen overeenstemming bereikt.

Veiling Pier van Scheveningen uitgesteld

Dit onderdeel van de Pier valt buiten het bestemmingsplan en is al sinds eind jaren 80 niet meer in gebruik, aldus Udink, die maandag 6 mei liet weten dat de veiling is uitgesteld tot na de zomer. Ook huidig eigenaar familie Van der Valk heeft dit onderdeel nooit in gebruik kunnen nemen.

Herontwikkeling

De curator heeft aangeboden de Pier nu zonder dit eiland te veilen. Een onderzoek moet uitwijzen wat de sanerings- en sloopkosten zijn. Zonder dit eiland is een succesvolle herontwikkeling van de Pier zeker mogelijk, zegt Udink.

In samenwerking met de gemeente Den Haag loopt er ook een studie naar nieuwe ontwikkelingsconcepten voor de Pier.

Veel belangstelling

De belangstelling voor de Pier blijft volgens hem onverminderd groot. Buitenlandse en binnenlandse partijen hebben belangstelling. Zowel kapitaalkrachtige partijen als geïnteresseerden met een ‘uitzonderlijke visie’ hebben zich bij hem aangemeld.

Volgens Udink is uit onderzoek gebleken dat de Pier in zijn huidige vorm nog vele decennia meekan. Enkele hoogst noodzakelijke reparaties zijn door de gemeente inmiddels verricht.

Udink mikt nu op een veiling eind augustus, begin september. Aanvankelijk stond die voor eind mei gepland.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel