nieuws

Beste Europese restaurants: Oud Sluis 7, Librije 45

Restaurant

Oud Sluis in Sluis en De Librije in Zwolle zijn opgenomen in de top 100 Europese restaurants 2013 van Opinionated About Dining. Sergio Herman staat met zijn driesterrenrestaurant op plek 7, Jonnie en Thérèse Boer staan met hun driesterrenbedrijf op plaats 45.

Beste Europese restaurants: Oud Sluis 7, Librije 45

De top 100 Europese restaurants 2013 van Opinionated About Dining (OAD) werd begin deze week gepresenteerd. De lijst is gebaseerd op de mening van voedingsbloggers en eters die regelmatig reizen in een poging om de beste restaurants ter wereld te bezoeken.

Bloggers

‘Meer dan 3.500 mensen hebben meer dan 110.000 beoordelingen bijgedragen voor de resultaten van dit jaar’, aldus OAD. ‘De OAD-aanpak voor het beoordelen van restaurants is gebaseerd op het vergaren van de ervaringen en meningen van eter die gepassioneerd zijn over waar ze eten en die in staat zijn om te beschrijven hoe sterk ze een restaurant aanraden en waarom.’

‘Andere lijsten baseren de resultaten doorgaans op het advies van journalisten en andere voedingsdeskundigen’, aldus oprichter Steve Plotnicki. ‘Ik begon OAD om bloggers en andere fanatieke eethobbyisten een stem te geven.’

Het is volgens Plotnicki ‘niet ongebruikelijk voor onze topreviewers om elk jaar tussen de 100 en 150 maaltijden te eten in restaurants over de hele wereld’. ‘Om geen andere reden dan om de enorme genoegens die deze eetgelegenheden bieden te ervaren.’

Sergio Herman en Jonnie Boer

In de top 100 zijn twee Nederlandse restaurants opgenomen. Sergio Herman staat met zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis op plaats 7. Driesterrencollega Jonnie Boer is met De Librije terug te vinden op de 45e plaats.

Quique Dacosta

De lijst van 2013 wordt aangevoerd door restaurant Quique Dacosta in het Spaanse Denia. René Redzepi staat met Noma in Kopenhagen (Denemarken) op de tweede plek en Troigros in het Franse Roanne is de nummer 3.

De top 10 is als volgt:

1) Restaurant Quique Dacosta, Denia, Spanje
2) Noma, Kopenhagen, Denemarken
3) Troisgros, Roanne, Frankrijk
4) L’Arpege, Parijs, Frankrijk
5) In de Wulf, Dranouter, België
6) The Fat Duck, Bray, Verenigd Koninkrijk
7) Oud Sluis, Sluis, Nederland
8) Astrance, Parijs, Frankrijk
9) Amador, Mannheim, Duitsland
10) Pierre Gagnaire, Parijs, Frankrijk

De volledige ranglijst is hier te vinden.

Reageer op dit artikel