nieuws

Biertap aan tafel bij Beluga**

Restaurant

Gasten bij sterrenrestaurant Beluga in Maastricht krijgen sinds kort Beluga-bier geserveerd uit een speciaal ontworpen verrijdbare tap. De bediening tapt het bier bij de gast aan tafel.

Biertap aan tafel bij Beluga**

De tap voor het huisbier van het tweesterren restaurant in Maastricht, is speciaal gemaakt voor Beluga. Het bestaat niet alleen uit een tap maar ook uit een tienlitervat en een la waarin de glazen zitten. De bediening rijdt de tap naar de tafel en de gasten krijgen ter plekke een vers getapt biertje.
Volgens sommelier Matthijs Vrancken reageren gasten positief verrast op deze bierservice. Het werkt aanstekelijk, vooral bij de lunch. ‘Als gasten zien dat er een biertje wordt getapt zeggen ze: hé dat wil ik ook.’


Gember en verveine

Gasten die bij Beluga het tiengangenmenu bestellen, krijgen bij de vierde gang, een gerecht met kalfsnek, ganzenlever en knoflookplant, het Beluga-bier geserveerd. Het Beluga-bier is speciaal gebrouwen voor het restaurant door brouwerij De Fontein in Stein. Het is een bier dat bittertoetsen heeft en frisse tonen dankzij de toevoeging van gember en verveine.
Lees in de uitgave Misset Extra Kooktrends die bij op 7 juni verschijnt, meer over sterkoks en hun huisbier. Naast Beluga komen de eigen bieren van Ciel Bleu en Pure C aan de orde. Chefs vertellen hoe ze speciaalbieren combineren met hun gerechten.

Reageer op dit artikel