nieuws

Eigen magazine voor De Kromme Watergang

Restaurant

Het tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang presenteert vrijdag 28 juni haar eigen magazine: Blanche. Het tijdschrift is vernoemd naar Blanche Vinke, samen met echtgenoot Edwin Vinke al twintig jaar eigenaren van De Kromme Watergang.

Eigen magazine voor De Kromme Watergang

Net als De Librije van Jonnie en Thérèse Boer bestaat ook De Kromme Watergang dit jaar twintig jaar. Ter gelegenheid hiervan presenteren Edwin en Blanche Vinke op vrijdagmiddag 28 juni het jubileummagazine ‘Blanche’.

De Kromme Watergang

Op 11 maart 1993 startten Edwin en Blanche Vinke met restaurant De Kromme Watergang. In een voormalig schoolgebouw in Slijkplaat in West Zeeuws Vlaanderen begonnen zij aan het waarmaken van hun culinaire dromen en ambities. Blanche: ‘We werken steevast vanuit de filosofie van toen: begrijpelijke smaken, geen fratsen, puur natuur. Volgens Edwin draait het om het vangen van smaken. Voor deze ene keer heb ik mijn smaak gevangen in een magazine met mijn naam.’

Zilte Keuken

Het magazine Blanche, waarvan Blanche de hoofdredacteur is, biedt een gevarieerde kijk op De Kromme Watergang. Natuurlijk besteedt het magazine aandacht aan de ‘zilte’ keuken van Vinke maar daarnaast komen ook andere onderwerpen aan bod die volgens Blanche raakvlakken hebben met hun sterrenrestaurant. Cees Helder en Rik Felderhof hebben een bijdrage geleverd aan het blad.

Eerder vierden Blanche en Edwin Vinke hun jubileum al met een twintiggangenmenu.

Reageer op dit artikel