nieuws

Elf sterklassers ontvangen certificaat gezel chef-kok

Restaurant

Meesterkoks Alain Alders en Marcel de Leeuw hebben op 23 juni in Holten aan elf sterklasstudenten het certificaat gezel chef-kok uitgereikt.

Elf sterklassers ontvangen certificaat gezel chef-kok

De elf kersverse gezel chef-koks namen hun certificaat in ontvangst tijdens de jaarlijkse Gildedag van het Gilde van Meesterkoks. Deze bijeenkomst vond plaats in restaurant De Swarte Ruijter in Holten.
De elf gezel chef-koks slaagden in de zomer van 2012 voor hun sterklas-opleiding. Dit is de hoogste culinaire opleiding voor jonge talentvolle koks. Na het afleggen van een mini-meesterproef mogen ze zich gezel chef-kok noemen. Dit is een stap op weg naar de Meesterkok-titel.


Drie vrouwen

Onder de elf geslaagden zijn voor het eerst drie vrouwen. Gildemeester van het Gilde van Meesterkoks Onno Kokmeijer en Meesterkok Alain Alders juichen dit toe. ‘Het laat zien dat ons ambacht steeds aantrekkelijker wordt voor vrouwen en dat ze minstens even succesvol kunnen zijn. Deze drie talenten zijn een aanwinst voor ons vak.’
De geslaagden zijn: Jeroen Borst, Constant van Brenk, René Grapendaal, Zoë Lensen, Franke Osinga, Dinja van Rooijen, Brian van Sneeboer, Bastiaan van Veldhuizen, Jaap Volman en Fleur Weynman. Tony Tsang ontbrak op de Gildedag. Hij werkt momenteel in Hong Kong.
Het Gilde van Meesterkoks is initiatiefnemer van de sterklas. Sinds 2010 is deze opleiding ondergebracht bij ROC van Amsterdam. Meesterkok Theo van Rensch begeleidt de jonge talenten. Meesterkoks Alders en De Leeuw reikten de certificaten uit namens de Stichting Sterklas.

Reageer op dit artikel