nieuws

Honderd restaurants werken met doggybag van Tas-Toe

Restaurant

Het honderdste restaurant heeft zich aangesloten bij het initiatief van Tas-Toe, dat eetgelegenheden wil stimuleren voor het meegeven van de restjes aan de gasten. Volgens Tas-Toe komt twintig procent van het voedsel dat in de horeca wordt weggegooid rechtstreeks van het bord van de gast.

Honderd restaurants werken met doggybag van Tas-Toe

Het meegeven van restjes in een doggybag is in Zweden en de Verenigde Staten heel gebruikelijk na een maaltijd in een restaurant. Volgens Tas-Toe gooit de Nederlandse horeca op jaarbasis ruim 50 miljoen kilo aan voedselweg met een waarde van twee miljard euro.

De honderd Nederlandse restaurants die zich hebben aangesloten bij Tas-Toe hebben een verklaring getekend dat ze de doggybag steunen en gasten de restjes meegeven. Volgens Tas-Toe betekent dit dat gasten en restaurants de schaamte voorbij zijn die in Nederland heerst rond de doggybag.

Enkele namen van restaurants die meedoen zijn Figi in Zeist, Restaurant Open in Rotterdam en Leuk in Den Haag. De namen van alle – inmiddels 114 deelnemers aan Tas-Toe zijn hier te vinden.

Reageer op dit artikel