nieuws

Jan van Lissum: ‘Een icoon gaat zijn eigen weg

Restaurant

Ik feliciteer hem met het feit dat hij zijn beslissing heeft genomen’, reageert directeur Jan van Lissum van GaultMillau op de mededeling van Sergio Herman dat hij stopt met Oud Sluis in Sluis. Niet eerder ontving in Nederland een restaurant 20 van de 20 punten in de culinaire gids, en wereldwijd kwam het slechts één keer eerder voor: in Frankrijk. ‘Een icoon gaat zijn eigen weg.

Jan van Lissum: ‘Een icoon gaat zijn eigen weg

Directeur Jan van Lissum van GaultMillau was al een tijdje op de hoogte van het besluit van driesterrenchef Sergio Herman om te gaan stoppen met restaurant Oud Sluis in Sluis.

‘Anderhalf jaar terug hebben we daar onder embargo al eens over gesproken. Hij wilde het volgens mij al eerder doen, maar blijkbaar was het daar nog niet van gekomen.’

Maximale aantal punten

Alleen in Frankrijk kwam het één keer voor dat een restaurant in de GaultMillau-gids het maximale aantal punten scoorde. Herman was met Oud Sluis de tweede wereldwijd.

‘We gaan eerst intern in overleg en ik wil ook nog even met Sergio spreken, daarna kijken we verder als het gaat om de gids.’

Sergio Herman icoon

In basis is het volgens Van Lissum echter heel simpel. ‘Als iemand stopt, dan krijgt hij geen punten meer. Ik vind het echter nog te vroeg om daarover nu al uitspraken te doen. Op dit moment wil ik Sergio vooral feliciteren met het feit dat hij eindelijk een besluit heeft genomen. Vergeet niet dat hij altijd zelf in de keuken stond, dat is heel hard werken.’

Van Lissum vervolgt: ‘Een icoon gaat zijn eigen weg. Ik hoop dat hij gelukkig wordt van en blij is met zijn keuze. Dat is op dit moment het belangrijkste, want een comeback zal vast niet zijn bedoeling zijn.’

Reageer op dit artikel