nieuws

La Trinité*: ‘vertrek Oud Sluis*** heeft geen gevolgen

Restaurant

Het vertrek van driesterrenrestaurant Oud Sluis uit Sluis heeft geen gevolgen voor La Trinité, het sterrestaurant iets verderop in het Zeeuwse dorp. Slechts een enkeling koos voor de combinatie Oud Sluis-La Trinité, zo laat eigenaar François de Potter van La Trinité weten.

La Trinité*: ‘vertrek Oud Sluis*** heeft geen gevolgen

‘Sluis is gezellig en druk met toeristen. Die blijven komen, wanneer Oud Sluis straks verdwenen is. Bezoekers van Oud Sluis komen heel gericht en zijn na het eten weer weg. Dat geldt voor ons restaurant ook’, aldus De Potter een dag na het nieuws dat Oud Sluis eind december de deuren voorgoed dicht doet.

La Trinite en Pure C

De Potter denkt niet dat hij gasten gaat mislopen nu het misschien wel bekendste bedrijf van Sluis het Zeeuwse dorp gaat verlaten. ‘Belgen en Fransen komen gericht voor Oud Sluis. En als ze al een combinatie doen dan is dat met Pure C, het andere restaurant van Sergio. Ik denk dat ik op jaarbasis misschien honderd gasten mis als Oud Sluis straks weg is. Gasten die bij mij komen omdat Oud Sluis vol is’.

Gepraat over Oud Sluis

De sluiting van Oud Sluis komt voor De Potter niet als een verrassing. ‘In het dorp werd er al een tijdje openlijk over gesproken. Alleen dachten wij dat het februari volgens jaar zou worden, omdat dat La Chapelle in Antwerpen de deuren opent. Sergio zelf heb ik nog niet gesproken. We zijn allebei druk met onze business’.

Oud Sluis en La Trinité liggen op slechts 350 meter van elkaar in het centrum van Sluis. Oud Sluis is gevestigd op de Beestenmarkt, La Trinité op de Groote Markt. Sluis is een dorp met ruim tweeduizend inwoners en ligt op een kwartiertje rijden van de Belgische kunstplaats Knokke-Heist en is binnen een half uur te bereiken vanuit Brugge.

Reageer op dit artikel