Mario Ridder**: 'Kunt met vlees oneindig creatief zijn

Mario Ridder**: 'Kunt met vlees oneindig creatief zijn

Rotterdam heeft al voldoende leuke visrestaurants', geeft tweesterrenchef Mario Ridder in een video-interview met Misset Horeca één van de redenen waarom vlees de hoofdrol gaat spelen in zijn nieuwe zaak MeetMeat by Mario. 'Bovendien kun je daarmee oneindig creatief zijn en ook heel licht koken.

Begin september opent tweesterrenchef Mario Ridder van De Zwethheul in Schipluiden in Rotterdam zijn tweede zaak. MeetMeat by Mario wordt gevestigd in een pand op het Deliplein in Katendrecht en vlees is er de rode draad.

Voldoende visrestaurants

‘Na het nieuws over mijn tweede zaak ontstond via sociale media discussie over de keuze voor vlees’, aldus Ridder in een interview met Misset Horeca. ‘Maar met vlees kun je oneindig creatief zijn en ook heel licht koken. Bovendien zijn er al voldoende leuke visrestaurants in Rotterdam.’

‘Met mijn passie voor het product, zeker als rôtisseur, kunnen we spannend en creatief omgaan met vlees’, vervolgt de tweesterrenchef. ‘Enerzijds de heerlijke steak met lekkere frieten, maar daarnaast ook gerechten die klassiek en innovatie combineren.’

De Zwethheul

Volgens Ridder en zijn partner Sharon Kars, die de dagelijkse leiding krijgt in het nieuwe restaurant, lenen de economische omstandigheden zich voor het starten van een tweede zaak. ‘Een laagdrempelig restaurant naast De Zwethheul, die we gewoon blijven exploiteren.’

Sterker: het openen van de tweede zaak heeft zelfs als doel de kwaliteit in Schipluiden te verbeteren. Ridder: ‘Het is een beetje risicospreiding in een economisch moeilijke tijd. De afgelopen vijf jaar hebben we gebouwd aan De Zwethheul en een waanzinnig mooi bedrijf neergezet, waarop ik enorm trots ben. Nu kunnen we met dat restaurant gaan bouwen.’

MeetMeat by Mario

Ridder geeft wel aan dat MeetMeat by Mario sneller is gerealiseerd dan gepland. ‘Het pand op het Deliplein is fantastisch voor dit concept. We hadden ons geen treffender plek kunnen bedenken: geen A-locatie, maar wel in een upcoming-buurt en met veel andere horeca in de omgeving.’

De tweesterrenchef kijkt uit naar de opening, die voor begin september gepland staat. ‘Gasten gaan terechtkomen in een heel leuke brasserie, waar we een rekenmodule hanteren die volledig anders is dan in de klassieke gastronomie. We hebben een waanzinnig mooie deal gesloten met de gemeente en dat willen we doorzetten naar onze gasten.’

Linnen

Het is volgens Ridder een heel mooie link met de kwaliteit die hij en Kars nastreven in Rotterdam. ‘De wijn wordt geserveerd in een mooi Riedel-glas, we hebben prachtig mooie linnen servetten maar geen linnen op tafel en er komen houten tafels van 70 bij 70 centimeter. Ik kan niet wachten om als er in september als één van de eerste gasten te gaan eten.’

Tim Meulenbeek

Dinsdag 18 juni meldde Misset Horeca dat Tim Meulenbeek de nieuwe chef wordt van MeetMeat by Mario. Hij komt over van sterrestaurant De Burgemeester in Linschoten.

Naast Kars gaan ook Randy Bouwer en Jurjen Benschop werken in de bediening. Zij hebben beiden een verleden bij sterrestaurant Ivy in Rotterdam, dat sinds donderdag 13 juni FG Restaurant heet.