nieuws

Michel van der Kroft* naar culinair festival Portugal

Restaurant

Michel van der Kroft kookt op het prestigieuze Portugese culinaire festival Rota das Estrelas. De sterchef van ’t Nonnetje in Harderwijk is 21 en 22 juni gast van de met één Michelinster bekroonde Vincent Farges van Fortalezzo do Guincho in Cascais. In mei was Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen voor hetzelfde festival in de Algarve actief.

Michel van der Kroft* naar culinair festival Portugal

Michel van der Kroft is door chef-kok Vincent Farges van restaurant Fortaleza do Guincho in Cascais – in de buurt van Lissabon – uitgenodigd om als gastkok op te treden tijdens Rota das Estrelas, dat staat voor Route van de Sterren. Dit belangrijke culinaire festival zag in 2010 het levenslicht en is bedoeld om Portugese chefs te introduceren aan een groter publiek.

Zes sterrenchefs

Cascais is één van de steden die wordt aangedaan tijdens het culinaire festival, dat tot november door het land toert. Van der Kroft is met vijf collega’s te gast bij huischef Farges, wiens restaurant situeert in het vijfsterrenhotel Fortaleza do Guincho en sinds 2001 in het bezit is van een ster. De zes chefs verzorgen beide avonden voor vijftig gasten ieder een gang en enkele amuses.

Vijfsterrenhotel

‘Vincent heeft mij spontaan uitgenodigd toen ik met mijn Portugese vrouw en onze dochter afgelopen jaar Oud en Nieuw vierde in het hotel en kennismaakte met hem’, aldus Van der Kroft. ‘We zijn er al vaker geweest en komen er graag. Het is een mooi en oud fort met uitzicht op de oceaan dat is omgebouwd in tot een luxe vijfsterrenhotel.’

Jacob Jan Boerma

In mei kookte Jacob Jan Boerma voor hetzelfde festival in tweesterrenrestaurant Ocean op Vila Vita Parc in de Portugese Algarve. De chef van dat restaurant, Hans Neuner, behoort tot het gezelschap waarmee Van der Kroft gaat koken.

Reageer op dit artikel