nieuws

Michelin: ‘Respect voor Sergio Herman en besluit

Restaurant

Michelin heeft heel veel respect voor Sergio Herman en zijn besluit om te stoppen met Oud Sluis in Sluis’, zo laat Simine Zijm namens Michelin weten aan Misset Horeca. ‘Het driesterrenrestaurant wordt niet meer opgenomen in de nieuwe gids, maar we blijven hem en zijn andere restaurants met belangstelling volgen.

Michelin: ‘Respect voor Sergio Herman en besluit

Simine Zijm reageert namens Michelin – en hoofdinspecteur Werner Loens – op het besluit van Sergio Herman om per 22 december dit jaar te stoppen met zijn met drie sterren bekroonde restaurant Oud Sluis in Sluis.

Contact met Werner Loens

‘We kunnen op dit moment niet meer zeggen dan dat wat ook staat in de officiële persverklaring’, aldus Zijm. ‘We respecteren het besluit van Sergio Herman en staan positief tegenover zijn plannen en ambities. Natuurlijk is het jammer dat in Nederland een driesterrenrestaurant gaat sluiten.’

Zijm bevestigt dat er contact is geweest met hoofdinspecteur Werner Loens en dat Oud Sluis niet meer wordt opgenomen in de Michelingids voor 2014. ‘Maar we blijven Sergio Herman en zijn medewerkers met interesse volgen.’

Oud Sluis dicht

Sergio Herman maakte maandag 10 juni bekend op 22 december te stoppen met Oud Sluis. Geruchten over dit besluit deden al langer de ronde. De meest recente berichtgeving daarover kwam in maart van het Belgische Dag Allemaal.

Hans van der Veen, verantwoordelijk voor het management van Sergio Herman, liet op verzoek van MissetHoreca.nl toen weten dat de driesterrenchef niet had gesproken met het Belgische magazine en dat hij dus niet wist waar dit verhaal vandaan kwam.

Reageer op dit artikel