nieuws

Op de Hej wint publieksprijs Heerlijk10Daagse

Restaurant

Restaurant Op de Hej in St. Geertruid heeft de publieksprijs gewonnen tijdens de derde editie van de Heerlijk10Daagse. Het Limburgse restaurant werd door de gasten beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 9,48.

Op de Hej wint publieksprijs Heerlijk10Daagse

‘Voor het eerst is een restaurant zonder Michelinsterren door gasten van de Heerlijk10Daagse beloond met de publieksprijs’, zo meldt de organisatie. Recensenten van restaurant Op de Hej in St. Geertruid gaven gemiddeld een 9,48.

De Lindehof in Nuenen

De tweede plek was voor het met één Michelinster bekroonde De Lindehof in Nuenen. Het restaurant van Soenil Bahadoer scoorde gemiddeld een 9,38. Restaurant Upstairs in Voorschoten eindigde met een gemiddelde beoordeling van 9,25 op de derde plek.

De Lindehof in Nuenen won vorig jaar mei de publieksprijs tijdens de eerste editie van de Heerlijk10Daagse. In oktober 2012 was de beste beoordeling door de gasten voor het eveneens met één Michelinster bekroonde De Vrienden van Jacob van chef-kok Alain Alders.

Heerlijk.nl

De derde editie van het restaurantevenement vond plaats van 7 tot en met 16 mei. Volgens organisator Heerlijk.nl waren er 43,1 procent meer reserveringen ten opzichte van de mei-editie een jaar eerder. ‘Het gemiddelde van alle reviews was een 8,43.’

Heerlijk houdt in september een Star-edition, waaraan alleen kan worden deelgenomen door restaurants die in het bezit zijn van één of meerdere Michelinster(ren). Van 5 tot en met 14 november is de najaarseditie van de Heerlijk10Daagse.

De volledige uitslagen zijn als volgt:

Landelijk

1) Op de Hej, St. Geertruid
2) De Lindehof*, Nuenen
3) Upstairs, Voorschoten
4) Mijn Keuken*, Wouw
5) Sevens!, Oud Ade
6) De Kromme Watergang**, Hoofdplaat
7) ’t Raedthuys, Duiven
8) ’t Kalkoentje, Rhenen
9) ’t Amsterdammertje*, Loenen aan de Vecht
10) De Bokkedoorns**, Overveen

Top 5 Regio Den Haag

1) Upstairs, Voorschoten 9,25
2) De Keuken van Waarden Azië, Scheveningen/Den Haag 8,73
3) Seinpost*, Den Haag 8,50
4) Savelberg*, Voorburg 8,48
5) Niven*, Rijswijk 8,04

Top 5 Regio Rotterdam

1) Fred*, Rotterdam 8,77
2) ’t Raadhuis, Heinenoord 8,73
3) De Zwethheul**, Schipluiden 8,70
4) Club Room ss Rotterdam 8,35
5) Huson, Rotterdam 8,25

Top 5 Regio Utrecht

1) ’t Kalkoentje, Rhenen 9,12
2) ’t Amsterdammertje*, Loenen aan de Vecht 9,11
3) Tante Koosje*, Loenen aan de Vecht 8,95
4) De Burgemeester, Linschoten 8,77
5) Deeg, Utrecht 8,35

Top 5 Regio Amsterdam

1) De Veranda, Amsterdam 9,22
2) De Jonge Dikkert, Amstelveen 9,21
3) Aan de Poel, Amstelveen 9
4) Antoine, Amsterdam 8,86
5) Hoofdstad Brasserie, Amsterdam 8,70

Reageer op dit artikel