nieuws

Ronald Kunis weg bij De Kas

Restaurant

Chef-kok ronald Kunis verlaat het Amsterdamse restaurant De Kas. Kunis gaat zijn eigen restaurant beginnen. Bas Wiegel, nu ook al werkzaam bij De Kas, volgt Kunis op. Kunis werkte sinds de opening in 2001 bij De Kas. Het is nog niet bekend waar of wanneer hij zijn eigen zaak opent. De Kas werd door GaultMillau in 2012 uitgeroepen tot Duurzaamste Restaurant.

Ronald Kunis weg bij De Kas

Per 1 juli 2013 verlaat executive chef Ronald Kunis restaurant De Kas in Amsterdam. In de nabije toekomst wil hij graag een eigen restaurant beginnen. Zijn coördinerende taken in de keuken van De Kas zullen worden overgenomen door Bas Wiegel, die nu chef-kok bij De Kas is.

Bas Wiegel en Jarno van den Broek

Bas Wiegel wordt per 1 juli benoemd tot chef de cuisine. Jarno van den Broek, die nu senior souschef bij De Kas is, wordt bevorderd tot chef-kok.

Ronald Kunis is sinds de opening van De Kas in 2001 werkzaam bij het Amsterdamse restaurant met eigen kwekerij, dat jaarlijks wordt bezocht door circa 50.000 gasten van over de hele wereld. De laatste jaren had hij vooral een coördinerende rol binnen het bedrijf. De Kas werd door GaultMillau in 2012 uitgeroepen tot Duurzaamste Restaurant.

De Kas Amsterdam

Ronald Kunis: ‘Ik heb de afgelopen 12,5 jaar met heel veel plezier bij De Kas gewerkt, maar ik ben toe aan een volgende stap in mijn carrière. Ik wil graag mijn droom, een eigen restaurant, gaan verwezenlijken. De komende periode ga ik mijn ideeën uitwerken en op zoek naar een geschikte locatie.’

Oprichter en eigenaar Gert Jan Hageman: ‘Ronald heeft de afgelopen jaren enorm bijgedragen aan het succes van De Kas. Wij zullen hem zeker missen. Maar ik gun het hem van harte om zijn vleugels uit te slaan. Ronald heeft ons in februari al op de hoogte gebracht van zijn plannen, dus we hebben zijn vertrek goed kunnen voorbereiden.’

Reageer op dit artikel