nieuws

‘Sergio Herman fantastische ambassadeur voor Alliance

Restaurant

‘Sergio Herman heeft een forse bijdrage geleverd aan het succes van de Alliance Gastronomique. Hij was een fantastisch boegbeeld voor onze restaurantvereniging.’ Martin van Bourgonje reageert als mede-voorzitter van de club op het bericht dat Sergio Herman op 22 december 2013 stopt met zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis.

‘Sergio Herman fantastische ambassadeur voor Alliance

‘Als een van de twee boegbeelden van je vereniging er voor kiest te stoppen, voelt dat niet prettig,’ reageert Martin van Bourgonje van de Alliance Gastronomique op het nieuws dat lid Sergio Herman stopt met zijn restaurant Oud Sluis in Sluis. ‘Maar natuurlijk heb ik ook begrip voor zijn keuze. Werken op zijn niveau is enorm zwaar en gaat in een moordend tempo. Daar kun je niet anders dan begrip voor opbrengen. Maar het is en blijft natuurlijk een verlies voor culinair Nederland en ook ver daarbuiten.’

Van Bourgonje, zelf eigenaar van Hotel Restaurant Merlet in Schoorl, benadrukt dat het culinaire landschap van Nederland aan veel veranderingen onderhevig is. ‘Denk aan de Gastrobar van Ron Blaauw, aan de koerswijziging van Beluga en nu verliezen we een van de twee driesterrenrestaurants van ons land. Wij zijn heel benieuwd wat Michelin met al deze wijzigingen gaat doen.’

Wat betreft Herman is Van Bourgongje er van overtuigd dat er voor hem nog meer culinaire hoogtepunten komen in zijn leven. ‘Ik hoop echt dat zijn talent niet verloren gaat.’

Lees hier reacties van collega chefs Brevet, Vinke, Geurds en Van Staveren.

Reageer op dit artikel