nieuws

Sergio Herman*** krijgt eigen documentaire

Restaurant

Er komt een documentaire over Sergio Herman. In de film, die de naam ‘Sergio Herman, Fucking Perfect’ krijgt, wordt de driesterrenchef van Oud Sluis in Sluis gevolgd ‘in het jaar van de grote ommekeer’. De documentaire wordt eind 2014 door de VPRO uitgezonden.

Sergio Herman*** krijgt eigen documentaire

De komst van de documentaire wordt aangekondigd op een eigen Facebook-pagina. ‘Topchef Sergio Herman neemt een radicale beslissing: hij sluit de deuren van zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis’, is er te lezen. ‘De documentaire Sergio Herman, FUCKING PERFECT volgt de topchef gedurende het jaar van de grote ommekeer.

Najaar 2014 op televisie

De productie wordt gemaakt door Trueworks en geregisseerd door Willemiek Kluijfhout. ‘De documentaire zal uitgezonden worden op primetime door de VPRO in het najaar van 2014’, aldus de Facebook-pagina.

Oud Sluis

De opnames zijn volgens Facebook begonnen in maart 2013. Dit betekent zeer waarschijnlijk dat er ook gefilmd is op het moment dat Herman zijn medewerkers liet weten dat hij op 22 december dit jaar gaat stoppen met de exploitatie van Oud Sluis.

Omroep Zeeland heeft op de website een videointerview geplaatst met producent Reinette van de Stadt en regisseur Willemiek Kluijfhout. Dat item is hier te bekijken.

In het artikel meldt de omroep ook dat het geld voor de documentaire beschikbaar is gesteld door het Filmfonds en het CoBofonds en dat de documentaire ook gaat draaien in de bioscoop.

Reageer op dit artikel