nieuws

Sous-chef Sonoy naar Landgoed Lauswolt

Restaurant

Wesley Tolman heeft per 1 juni restaurant Sonoy verruild voor Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. Hij is aangesteld als sous-chef.

Sous-chef Sonoy naar Landgoed Lauswolt

De voormalige sous-chef van Sonoy laat aan Misset Horeca weten dat hij noodgedwongen moest vertrekken bij Sonoy. ‘Er was voor mij geen toekomst meer in Sonoy.’ In maart werd bekend dat het restaurant met een Michelin-ster dat gevestigd is in een watertoren in Emmeloord daar haar activiteiten zou moeten staken. Eerder kwam in het nieuws dat de toren lekt en de gemeente per 1 juli zou willen stoppen met de exploitatie van de toren als restaurant.

Ander bedrijf

Voor Tolman was het door deze berichten te onzeker wat er zou gaan gebeuren met zijn werkgever. Toen hij benaderd werd voor de baan als sous-chef bij Bilderberg Landgoed Lauswolt, hapte hij toe. ‘Het is snel gegaan en ik heb goede gesprekken gevoerd. Het is een heel ander, groter bedrijf. Bij Sonoy kookte ik vooral à la carte en nu zijn er ook grote cateringpartijen.’ Afgelopen woensdag had Tolman zijn eerste werkdag.

Wedstrijdkoken

Tolman maakte in het verleden veel naam als wedstrijdkok. Hij nam deel aan diverse competities waaronder de Bocuse d’Or en de Hanos Haringmaster. Bij Landgoed Lauswolt staan ze positief tegenover het wedstrijdkoken.

Reageer op dit artikel